Hozzávalók:
25 dkg köles
20 dkg zöldborsó,
20 dkg sárgarépa,
15 dkg fehér répa
2 db zöld paprika
1 db paradicsom
1 db közepes pritaminpaprika vékony csíkokra vágva,
2 szál újhagyma karikákra vágva,
1 evőkanál olaj,
1 vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 csokor petrezselyemzöld,
só.
bors
1 csipet szerecsendió
(Aki szereti a csípőset, kis chili paprikát vagy erős paprikát is tehet bele vékony csíkokra vágva.)
Elkészítés:
A köleshez a vízet sóval dupla mennyiségben feltesszük forrni ,majd belerakjuk a főző tasakban .Az utasítás szerint 16-18 perc alatt puhára főzzük. Egy megtisztított egész vöröshagymát és 2 gerezd fokhagymát, az apróra vágott petrezselyemzölddel, az olajon megpároljuk .
Ezután hozzáadjuk a megtisztított zöldborsót, répát,zöld paprikát ,paradicsomot a pritamin paprikát és a zöldhagymát. (lehet külön-külön is, de egyben is). De ne főzzük teljesen puhára őket!
Amikor a köles megpuhult, leszűrjük belekeverjük a párolt zöldségeket, Ízesítjük ,sózzuk .
Egy ízletes laktató finom étel és tálalhatjuk is.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!