25-30 dkg lazacfilé
2 közepes sárgarépa
1 póréhagyma
1 közepes cukkini
1 gerezd fokhagyma
só, bors, provence-i fűszerkeverék
kb. 5-7 dkg vaj
a tálaláshoz citromgerezdek, paradicsom
A gombamártáshoz:
2 deka vaj
1 kismarék dióbél
3 fej gomba
só, bors
1 dl tejszín
A póréhagymát felkarikázzuk, a sárgarépát és a cukkinit julienre vágjuk, 2-4 dkg vajon a fokhagymával és fűszersóval fedő alatt, 10 percig pároljuk. A gombát felszeleteljük, vajon a dióval, sóval, borssal, megpároljuk és 1 dl tejszínnel felöntjük. (nekem éppen kókuszkrém volt megbontva, azzal is tökéletes lett!)
A lazacról lefejtettem a szürke bőrös részt, két darabra vágtam, megsóztam és meghintettem provence-i fűszerkeverékkel, vajon, fedővel, 5-7 perc alatt puhára pároltam. Bazsalikom levéllel, megcitromozva, paradicsommal tálaltam.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!