Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Zöldséges penne padlizsánkrémmel.

felvitel dátuma: 2015-07-15 10:05:48       mai nézettség: 1       nézettség: 1495
részletes recept
Hozzávalók 2 személyre:
1/2 padlizsán
1 db. hámozott paradicsom
1/2 piros kaliforniai paprika, 
1 új főzőhagyma zöld szárával együtt,
1 nagyobb sárgarépa,
1 kisebb csili,
1 db. közepes lila hagyma
2 gerezd fokhagyma
, frissen őrölt bors
1 dl. száraz fehérbor, 
1 kis csokor snidling, 
néhány szál kakukkfű,
kevés olíva olaj,
reszelt füstölt sajt ízlés szerint, (parmezán jellegű)
200 g. penne tészta.
Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:
A padlizsánt félbevágtam, enyhén megsóztam, 1 db középen félbevágott hámozatlan fokhagymával 5 percig mikróztam. (a sütőt feleslegesnek tartottam felmelegíteni ezért) Mikor meghűlt a héjából kikapartam, a sült fokhagymagerezdeket kinyomkodtam, majd kevés aprított snidlinggel, borssal, ( már volt benne) és olíva olajjal villával összenyomkodtam. Kevés sült padlizsánt félretettem a raguhoz
A zöldségek közül a sárgarépát, és a paprikát zsülienre vágtam, a főzőhagymát, és a lila hagymát  apróbbra, illetve félkarikákra vágtam, a főzőhagyma zsengébb részét, és a zöldet felkarikáztam. Minden feldolgozott zöldségfélét kisebb külön edényben gyűjtöttem a főzésig.
Fazékban vizet forraltam, majd az eltávolított csumájú, tetején keresztben bevágott paradicsomot belemártottam addig, míg a héja nem kezdett enyhén ráncosodni. A paradicsomot kiemeltem, héját lehúztam, majd a vizet megsóztam, és ugyanabban a vízben megfőztem a tésztát. Fog kemény (al dente) állapotra, mert az utóbb megfőzött raguval szándékomban állt összeforgatni, keveset együtt főzni.
A raguhoz kevés olíva olajban megdinszteltem a főzőhagymát, a felcsíkozott sárgarépával együtt, majd hozzáadtam a nagyon finomra aprított fokhagymát, a mag nélküli felaprított kis csilit, a száráról lesodort kakukkfű leveleket, a lila hagymát, a hagyma aprított zöldjét. A serpenyőbe tettem a hámozott paradicsomot, amit szétnyomkodtam. Felöntöttem kevés száraz fehérborral, és fedő nélkül hagytam összefőni kevés ideig. Tettem a raguhoz keveset az előzőleg elkészített padlizsánkrémből is. Mikor a ragut kellően krémesnek találtam, a főzővízből kivett tésztát is hozzáadtam, és jól elkevertem. A kitálalt adagokra füstölt sajtot reszeltem, ami kellően ráolvadt a tetejére. Külön pirításra, esetleges mikrózásra nem találtam okot. 
Szakács: Gasztropajti


Film link: http://gasztropajtikonyhaja.blogspot.hu/2015/07/zoldseges-penne-padlizsankremmel.html

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Kercsike 2015 július 17

Ez igen, már olvasva osszefut a nyál a számban! El fogom készíteni!

10/10 Kercsike 2015 július 17

Ez igen, már olvasva osszefut a nyál a számban! El fogom készíteni!

10/10 Kercsike 2015 július 17

Ez igen, már olvasva osszefut a nyál a számban! El fogom készíteni!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.