1 kg Pulykamell filé
1 cs ½ kg –os zöldség keverék mirelit
1 tk só
1 kávéskanál őrölt bors
1 evőkanál liszt
2 dl főző tejszín
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
3-4 kanál olaj
Friss zöldséggel is készíthetjük a mirelitet helyettesítve
A húst alaposan megmossuk csíkokra vágjuk majd a hagymákat megtisztítjuk felaprítjuk.
Az olajon a két féle hagymát megdinszteljük .
A lecsepegett húst a hagymás felhevített olajon fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
Ízesítjük sóval, borssal. Fedő alatt addig főzzük, míg a hús félig megpuhul.
Ha már félig puha a hús, de van még leve, hozzáadjuk a zöldségeket is.
Mivel mirelít volt a zöldség ,nem kell sok idő hogy kész legyen .
A tejszínt csomómentesre keverjük a liszttel, majd ha minden megfőtt, a raguhoz keverjük, hagyjuk besűrűsödni.
Még érdemes megkóstolni, mert a zöldségek miatt lehet kíván egy kevés sót.
Párolt rízzsel tálaltam .Jó étvágyat .
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!