Elkészítettem....nagyon finom lett, köszi a receptet!:)
80 dkg pulykahús
2 ek. étolaj
2 l forró víz
1 tk. só
1 vöröshagyma
1-1 csokor petrezselyem és zeller zöld
2 sárgarépa
1 karalábé
15-15 dkg zöldbab, borsó, és karfiol
1 maroknyi turbolya
1 késhegynyi fehér bors
1tk. szójaszósz (el is hagyható)
A húst megmossuk, leszárítjuk és forró olajon mindkét oldalát átsütjük. Ráöntjük a forró vizet, megsózzuk és felforraljuk. A hagymát megtisztítjuk, a petrezselymet, a zellert megmossuk, és a leveshez adjuk. A húst egy órán keresztül főzzük. Az első 30 percben a habját folyamatosan leszedjük. A fazekat úgy fedjük le, hogy egy kis résen át a gőz eltávozhasson. A sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk és felkarikázzuk. A karalábét megtisztítjuk, és kis kockákra vágjuk.. A húst, a hagymát és a petrezselyemzöldet kivesszük a levesből. A levet átszűrjük. Az előkészített zöldségeket a zöldborsóval, a megmosott, rózsáira szedett karfiollal és a felvágott zöldbabbal együtt beletesszük a leszűrt levesbe, és 15 percig főzzük. A főtt húst feldaraboljuk, és visszatesszük a levesbe. A turbolyát megmossuk,és apróra vágjuk. A kész levest sóval, borssal, szójaszósszal ízesítve, turbolyával meghintve tálaljuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!