Hozzávalók:
30 dkg pulykahús/mell, vagy comb, én combot használtam/
1 kisebb fej hagyma
1-2 gerezd fokhagyma
2 szál sárgarépa
1 kisebb cukkini /vagy egy nagyobb fele/
15 dkg gomba
20 dkg karfiol /elhagyható, vagy mással helyettesíthető/
20 dkg zöldborsó
2-3 evőkanál olaj
fűszerek/só, bors, kakukkfű, szerecsendió, őrölt kömény, őrölt babér vagy levél/
Elkészítés:
A pulykahúst megmosom, eltávolítom belőle az inakat/alsó comb esetén/ majd csíkokra vágom. . A zöldségféléket felaprítom. A hagymát szálasra vágom. A zsiradékot felhevítem, és a csíkokra vágott pulykahúst, a felaprított vöröshagymával fedő alatt, kevergetés mellett párolom. Majd hozzáadom az apró kockára vágott zöldségféléket /a karfiol kivételével/, a fűszereket is hozzáadva, fedő alatt félpuhára párolom. Ezután adom hozzá a karfiolt is, és teljesen készre főzöm. Rizzsel /én a család kedvencével…tésztásrizzsel/ tálalom.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!