Finom és gyonyoru!
1kg karaj csont nélkül
15 dkg bacon
1,5kg burgonya
2 fej lilahagyma
0,5 kg zöldségkeverék
20 dkg reszelt trappista sajt
4 dl tejföl
5 dkg vaj
étolaj
ételízesítő
fűszerek:
őrölt fekete bors
medvehagyma
fokhagyma por
chilipor
só
Előkészítés:a húst leszeleteljük,kiklopfoljuk,befűszerezzük borssal,sóval,chilivel és fokhagymaporral.Kevés olajon elősütjük és félretesszük.
A burgonyát megtisztítjuk,karikára vágjuk és bő olajban megsütjük.Ne szárítsuk ki.Lecsepegtetjük,félretesszük.
A zöldségkeveréket vajon megpároljuk borssal és ételízesítővel fűszerezve.
A lilahagymát megtisztítjuk,felkarikázzuk.
Elkészítés:Egy tepsi alját /az enyém 24x30cm/kibélelünk a bacon szeletekkel.Erre egysor burgonyát teszünk megszórjuk medvehagymával,majd rárakjuk a hússzeleteket.Betakarjuk a párolt zöldséggel,lilahagyma karikákkal.Rátesszük a maradék burgonyát,megkenjük a tetejét tejföllel.Megszórjuk reszelt sajttal és sütőben 30-35 perc alatt pirosra sütjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!