Gusztusos!
1 cs. Tante Fanny friss teljes kiőrlésű rétestészta 200 gr
250 g tejföl
1 db vöröshagyma
2 ek. vaj, vagy olaj a tészta bekenéséhez
450 g mélyhűtött zöldségkeverék ( mexikói )
200 g burgonya
só, fehérbors, őrölt szercsendió ízlés szerint
1 ek. zöldfűszer keverék ( pld. provence )
2 db tojás
A hagymát apróra vágjuk, majd a vajon megpirítjuk. Hozzáadjuk az előzőleg megpárolt zöldségkeveréket.
Pár percig együtt pirítjuk, majd hagyjuk kihülni.
A Tante Fanny teljes kiörlésű rétestésztát kivesszük a hűtőből és 20 percig pihentetjük szoba hőmérsékleten. ( zárt csomagolásban )
A réteslap egy rétegét rátesszük egy nedves konyharuhára, majd olvasztott vajjal, vagy olajjal megkenjük.
A másik réteslapot 90 fokkal elfordítva rehelyezzük, majd hasonlóan a harmadik lapot ismételjük meg.
Alsó egynegyedére helyezzük a tölteléket, a tészta széleket tojással bekenjük, és a konyharuháral segítve óvatosan feltekerjük. ( a tészta szélét behajtjuk, hogy a töltelék ne jöjjön ki ).
A sütőt 200 C fokra felmelegítjük, és aranysárgára sütjük.
Töltelék:
A tejfölt símára keverjük.
A burgonyát megfőzzük, majd kis kockára vágva a tejföllel összekeverjük, fűszerezzük.
Összeforgatjuk a kihűlt zöldségkeverékkel.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!