1 bögre rizs,
2 bögre víz,
1/2 bögre zöldborsó,
pici só.
Raguhoz:
20 dkg gépsonka vagy párizsi,
1 vékony szelet húsos füstölt szalonna,
1 db sárgarépa,
1 fej vöröshagyma,
1 db piros és
1 db zöld kaliforniai paprika,
1 db kisebb cukkini,
pici piros arany,
őrölt bors,
egy gerezd fokhagyma,
szójaszósz.
A rizst a borsóval együtt mikrós rizsfőzőbe tesszük 12 percre,
Közben elkészítjük a ragut.
A hozzávalókat a hagyma kivételével vékony csíkokra vágjuk.
A hagymát a turbóaprítóval összeaprítjuk, kevés olajon dinszteljük a szalonnával egy fémedényben.
Hozzáadjuk a répát, paprikát, cukkinit, legvégén a sonkát. Ízesítjük, adunk hozzá 1 pohár vizet és pár perc alatt készre főzzük.
Legvégén adjuk hozzá ízlés szerint a szója szószt.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!