Hozzávalók a tekercshez:
2 db mirelit leveles tészta
50 gr margarin
1 kis karfiol, vagy brokkoli
2 db sárgarépa
2 db újhagyma
4 db kínai káposzta levél
2 db kenhető háromszögű sajt
50 gr füstölt keménysajt
só
1 tojás a kenéshez
Hozzávalók a sajtos öntethez:
30 gr margarin
2 csapott kiskanál simaliszt
250 ml 30 %-os tejszín
2 db kenhető háromszögű sajt
30 gr reszelt sajt
100 ml tej
kevés oregano, kakukkfű, bazsalikom, feketebors
só
A karfiolt rózsáira szedem, a kínai káposzta levelekkel, amelyeket csíkokra vágtam megfőzöm.
Külön megfőzöm a karikákra vágott megtisztított sárgarépát.
Egy lábasban felolvasztom a margarin felét, ezen megpárolom a felszeletelt hagymát, ráteszem a főtt zöldséget, megsózom, kicsit párolom. A tűzről levéve belekeverem a sajtokat.
A 2 db leveles tésztát kinyújtom, megkenem egy kevés olvasztott, de langyos margarinnal,
rákenem a sajtos zöldséges masszát, megszórom a reszelt sajttal, egyenként összetekerem. Megkenem felvert tojással, a maradék margarinnal kikent tepsire helyezem őket egymás mellé,
180 fokos előremelegített sütőben szépen megsütöm.
Közben elkészítem a sajtos öntetet:
A margarinból, lisztből világos rántást készítek, kevergetés közben hozzákeverem a tejszínt, a kétfajta sajtot, sózom, borsozom, a fűszernövényekkel ízesítem, végül hozzákeverem a tejet, és kész.
Tálaláskor a tekercsszeleteket leöntöm az öntettel, bármilyen zöldsaláta illik hozzá.
Jó étvágyat!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!