Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Zöldséges-pulykas rizottó

felvitel dátuma: 2015-10-30 13:35:55       mai nézettség: 2       nézettség: 641
részletes recept
Hozzávalók 1 személyre:
50-60 dkg pulykamell file 30 dkg rizs ( rizottó ) 1 konzerv gomba 0,5-1 l zöldség alaplé (vagy húsalaplé, lehet kocka is) 2 közepes fej vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 5 dkg vaj ( elhagyható ,ha szárazabban szeretjuk) 2 dl száraz fehérbor 1konzerv zöldborsó-sárgarépa vegyesen bazsalikom ízlés szerint kakukkfű ízlés szerint bors ízlés szerint só ízlés szerint 4 ek olívaolaj Kb 10 dkg parmezán sajt
Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 40 perc
Elkészítés:
Egy fej vöröshagymát apróra vágunk, olívaolajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a kockára vágott pulykat,sózzuk, borsozzuk. Fehérre pirítjuk, majd hozzáadjuk a cikkekre vágott gombát és majdnem készre pároljuk. Jöhet a bazsalikom, a kakukkfű, ne sajnáljuk, a pulyka elbírja. Mikor majdnem kesz a gombas-pulyka,hozzáadjuk a lecsepegtetett zoldborsos-sargarepat.( a konzerves zöldségeket jól csepegtessuk le) Óvatosan forgassuk át,nehogy a zöldborsót osszenyomjuk.Az egészet lefedjük, hagyjuk készre párolódni, és nekilátunk a rizsnek. A másik fej vöröshagymát is apróra vágjuk, olívaolajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a 3 gerezd fokhagymát (szintén apróra vágva). Hozzáadjuk a rizst, nagy lángon, állandó kevergetés mellett kicsit megpirítjuk. Lejjebb vesszük a hőfokot, és jöhet a 2 dl bor. Megvárjuk, amíg az alkohol teljesen elpárolog, és ezután elkezdjük merőkanállal adagolni a húsleves-lét. (ehhez 0,5-1 liter forró vízhez 1-2 leveskockát adunk hozza vagy vegetabol készíthetjuk). Ha egy adag elpárolog, öntjük utána a következőt, közben pedig le is fedjük, hogy minél jobban puhuljon a rizs. Akkor lesz jó, amikor nem is túl száraz, de nem is főtt szét. Főzés közben kostoljuk mikor jo nekünk.inkább krémes állagú az eredeti rizottó. (Mi a főtt rizs allagut szeretjuk,igy keszitettem.) A végén hozzáöntjük a pulykas-gombás-zöldséges keveréket és a vajat a rizshez, és jól összekeverjük. ( óvatosan forgassuk,nehogy a zöldségek osszetorjenek)Itt ízlés szerint hozzáadható a sajt is, de lehet csak külön a tetejére szórni. Melegen tálaljuk.
Szakács: evi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.