Elkészítés:
Egy fej vöröshagymát apróra vágunk, olívaolajon megdinszteljük.
Hozzáadjuk a kockára vágott pulykat,sózzuk, borsozzuk. Fehérre pirítjuk, majd hozzáadjuk a cikkekre vágott gombát és majdnem készre pároljuk.
Jöhet a bazsalikom, a kakukkfű, ne sajnáljuk, a pulyka elbírja. Mikor majdnem kesz a gombas-pulyka,hozzáadjuk a lecsepegtetett zoldborsos-sargarepat.( a konzerves zöldségeket jól csepegtessuk le) Óvatosan forgassuk át,nehogy a zöldborsót osszenyomjuk.Az egészet lefedjük, hagyjuk készre párolódni, és nekilátunk a rizsnek.
A másik fej vöröshagymát is apróra vágjuk, olívaolajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a 3 gerezd fokhagymát (szintén apróra vágva).
Hozzáadjuk a rizst, nagy lángon, állandó kevergetés mellett kicsit megpirítjuk. Lejjebb vesszük a hőfokot, és jöhet a 2 dl bor. Megvárjuk, amíg az alkohol teljesen elpárolog, és ezután elkezdjük merőkanállal adagolni a húsleves-lét. (ehhez 0,5-1 liter forró vízhez 1-2 leveskockát adunk hozza vagy vegetabol készíthetjuk).
Ha egy adag elpárolog, öntjük utána a következőt, közben pedig le is fedjük, hogy minél jobban puhuljon a rizs. Akkor lesz jó, amikor nem is túl száraz, de nem is főtt szét. Főzés közben kostoljuk mikor jo nekünk.inkább krémes állagú az eredeti rizottó. (Mi a főtt rizs allagut szeretjuk,igy keszitettem.)
A végén hozzáöntjük a pulykas-gombás-zöldséges keveréket és a vajat a rizshez, és jól összekeverjük. ( óvatosan forgassuk,nehogy a zöldségek osszetorjenek)Itt ízlés szerint hozzáadható a sajt is, de lehet csak külön a tetejére szórni. Melegen tálaljuk.
Szakács: evi