Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Zöldségkocsonya

felvitel dátuma: 2022-07-28 16:11:16       mai nézettség: 1       nézettség: 110
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:
  • 3 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db zellergumó
  • 1 fej vöröshagyma, fokhagyma
  • 1 zacskó mirelit kelbimbó
  • 1 zacskó mirelt zöldborsó
  • fél fej brokkoli
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 1 csokor friss zellerzöld
  • 1 tk. olíva/tökmagolaj
  • 5 g agar-agar
    Fűszerek:
  • őrölt görögszénamag
  • őrölt pirospaprika
  • natúr vegamix
Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 60 perc
Elkészítés:

Ha vegán vagy, vagy vegán van a családban, és szerette a kocsonyát, akkor el kell készíteni ezt a fantasztikus és egyszerű, könnyen elkészíthető ZÖLDSÉGKOCSONYÁT!

Főzök egy jó zöldséglevest, bele a sárgarépa, a fehérrépa, a zeller, az 1 fej egészben, a héjában hagyott vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, ha van 1 kikapart tök ( lehet sütőtök is) belseje, magja. (Ezt lehet egy fém szűrőbe tenni, úgy, hogy a főzővíz ellepje, hogy a végén könnyen ki tudjuk venni.)
Ha ez félig megfőtt, mehet bele a kelbimbó, a kaliforniai paprika, a zöldborsó, a brokkoli (mirelit zöldségkeverék), friss petrezselyem és zellerlevél apróra vágva, ... amit szeretünk, ami van.
Fűszerek: só, pici pirospaprika, vegamix, őrölt görögszénamag.
Pár csepp tökmagolajat vagy olívaolajat adok hozzá. Ha megfőttek a zöldségek kiveszem a hagymát, fokhagymát, tökbelet.

5 g agar-agart elkeverek kevés hideg vízzel, és a forró leveshez keverem. Felforralom, 2-3 percig, főzöm.
Formába vagy mély tányérokba szedem, és a hűtőbe teszem. Másnapra megdermed, és tálalható. Pici pirospaprikával megszórhatom. Hajában, sütőben sült krumpli illik hozzá.

(Agar-agar: 1 liter folyadékhoz/leveshez 5 g kell, kevés hideg folyadékban feloldom, majd a forróhoz keverem, 2-3 percig forralom. Forrón híg, csak 40 fokon sűrűsödik. Az agar-agar tengeri vörös moszatból nyert alapanyag, zselésítő, kocsonyásító anyag. Jelentős a vitamin és az ásványi anyag tartalma.)

Szakács: Teca


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.