mikor eloszor olvastam a receptet furcsalotam de mikor megsutem nagy siker volt koszi
Piskóta:
8 dkg cukor,
1 dl tej,
8 evőkanál méz,
1 tojás,
1 evőkanál zsír,
1 szűk evőkanál szódabikarbóna,
55 dkg liszt.
Krém:
5 dl tej,
20 dkg cukor,
4 evőkanál étkezési keményítő,
2 csomag vaníliás cukor,
25 dkg vaj vagy margarin,
1 citrom leve.
A lap elkészítéséhez a cukrot lassú tűznél felolvasztjuk, majd a tejet kanalanként hozzáadva simára főzzük, végül hozzákeverjük a mézet. Egy külön tálban kikeverjük a tojást a zsírral, ráöntjük a mézes alapot, majd a szódabikarbónás liszttel egyneművé gyúrjuk. 3 részre osztjuk, sütőpapírra helyezve nyújtófával vékonyra kinyújtjuk a tepsink méretéhez megfelelően (nálam 33x33 cm). A masszából 3 lapot sütünk 170 fokos előmelegített sütőben 8 percig, figyeljük hogy maradjon szép barna. A kisült lap kemény lesz, ne ijedjünk meg, a sütemény másnap lesz szelhető és kellemesen omlós.
A krém elkészítéséhez 2,5 dl tejet felforraljuk a cukorral. Közben a maradék 2,5 dl tejben csomómentesen elkeverjük az étkezési keményítőt, a vaníliás cukrot, és a felforrt cukros tejhez hozzáadva folyamatos keverés mellett besűrítjük. Az elkészült krémet hűlni hagyjuk, közben kevergetni kell. A puha vajat simára keverjük a citrom levével, és a nem teljesen hideg krémhez vegyítjük. A krém felét az első lapra simítjuk, a maradék krémet a második lapra, a harmadik lapra pedig csokimáz kerül.
Nagyon egyszerű és kiadós vendégváró sütemény, melyben a méz és citrom tökéletes harmóniát alkot. Nagyon fontos tudni, hogy előző nap kell elkészíteni, mivel a sütemény csak másnap lesz szeletelhető és kellemesen omlós.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!