Főoldal » Zsebes karaj Csilditől
felvitel dátuma: 2020-04-06 15:02:07
mai nézettség: 9
nézettség: 1734
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:
A húshoz
2 kg karaj (csont nélkül, egyben)
15 dkg bacon (szeletelt)
2 db vöröshagyma
1 db sárga paprika
2 db paradicsom
A páchoz:
5 dl olaj
1 csomag sertés sültek fűszerkeverék
1 ek ételízesítő
1 tk só
1 csipet őrölt bors
1 tk pirospaprika
Előkészületi idő: 1440 perc
Sütési idő: 120 perc
Elkészítés:
-
A karajt 1-1,5 centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon.
-
Az olajból és a fűszerekből pácot készítünk, mindenütt jól bekenegetjük vele a húst, főleg a zsebecskéket, becsavarjuk alufóliába, légmentesen lezárjuk és éjszakára a hűtőbe tesszük.
-
Másnap a zsebecskékbe vastagabbra szelt paradicsomot, bacont, paprikát és vöröshagyma szeleteket rakosgatunk, majd az egészet beletesszük az előzőleg elkészített tepsibe
-
A végeit fóliával összefogjuk majd aláöntünk 2 dl vizet,és egy csepp olajat. Lefedjük a tepsit
-
Hideg sütőbe tesszük, folyamatosan emeljük a hőfokot, és kb. 2 órán keresztül sütjük. Mikor a hús puha, levesszük a fedést és pirosra sütjük.
-
A húst ferdén szeletelve, a saját szaftjával meglocsolva, bármilyen körettel tálaljuk ,én krumpli gombóccal készítettem.
-
Receptjét iderakom .
http://www.receptlap.hu/recept/krumpli_gomboc_bakonyi_modra__9197
Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!