1 dl tej, 45 dkg liszt, 1.5 evőkanál cukor, 3 dkg élesztő, 1.5 dl langyos víz, 1/2 dl olaj, 1.5 teáskanál só.
a kenéshez:
olaj.
tetejére:
felvert tojás sárgája.
a tejben kevés cukor hozzáadásával felfuttatjuk az élesztőt.
Tálban összekeverjük a lisztet, a cukorral, a sóval, a vízzel, olajjal és a felfuttatott élesztővel, és jól kidagasztjuk.Letakarva 1 órán át kelesztjük.
Kelesztés után 8 egyforma gombócot készítünk amit letakarunk és 10 percig kelesztjük.
Mikor letelt a 10 perc minden golyóból 15-20 cm átmérőjű köröket nyújtunk, majd megkenjük olajjal és félbevágjuk, majd ezt is félbehajtjuk és sütőpapirral bélelt lemezre téve kelesztjük még 20 percig letakarva.
Addig előmelegitjük a sütőt 175 °C-ra.
Lekenjük tojás sárgájával és 20-25 perc alatt megsütjük.
Sütőből kivéve picit lespricceljük, majd ízlés szerint rakunk bele szalámit, sajtot, hagymát, uborkát, stb.....
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!