Piskótához
8 db tojás
8 evők cukor
8 evők liszt
8ek. víz
Krém
2 csomag vanília puding
1 L tej
30dkg eper
1csomag gyümölcs zselatin
Elkészítés
1.Piskótát sütünk 8 db tojásból. A 8 db tojás sárgáját kikeverjük a cukorral ,bele tesszük a lisztet és a vízet kissé habos krémet kapunk ,külön felverjük a tojások fehérjét és óvatosan beleforgatjuk a sárga krémbe.
2.Ezt a masszát kapcsos torta formába tesszük melyet előzőleg vajjal kikentünk és kiliszteztünk. és megsütjük, 20-25 perc alatt .
Ha megsült a tortánk hagyjuk hűlni .Még langyosan ketté vágjuk.
A pudingot a tasakon található leírás szerint elkészítjük. Hűlés közben kb. 5 percenként átkeverjük, hogy ne legyen bőrös a teteje. Ha langyos (benne tudjuk tartani az ujjunkat, anélkül, hogy megégetné azt), a ketté vágott lap közé rakjuk a puding felét,majd teszünk rá eper szeleteket másik felét pedig a tetejére.
Majd itt is elrendezzük rajta a gyümölcsöt. A zselatint a tasakon található leírás szerint elkészítjük és bevonjuk vele a gyümölcsöket. Gyorsan kell dolgozni, mert hamar megköt a máz és precízen, mert pl. a banán megbarnul, ahol nem érte a zseléfürdő. A tökéletes zselé úgy lett szép hogy egy karimát rakhatunk a tortára.,miután megszilárdult óvatosan veszem le.
Szülinapra készűlt drága fiamnak ,akinek a pudingos zselés piskóták a kedvencei.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!