Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Utóétel / meleg recept ( tálaláskor ) » Zsemlye gombóc

felvitel dátuma: 2011-03-05 15:31:50       mai nézettség: 1       nézettség: 4446
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

6 db szikkadt zsemlye
4 evőkanálzsír
1 fej vöröshagyma
csipet bors
kis kávéskanál majoránna
kis csomó zöldpetrezselyem zöldje
2,5dl langyos tej
15-20-evőkanál liszt

2 tojás. 

Én gomba mártással tálaltam, de jó vadashoz vagy bármilyen mártáshoz is.

Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 3 perc
Elkészítés:

Zsemlyéket aprókockára vágjuk, és egy nagyobb méretű lábosba tesszük, ebbe a 4 evőkanál olvasztott zsírt, az apróra vágott vöröshagymát, és a fűszereket ezt az egészet aranybarnára pirítjuk, és a tejjel leöntjük jól összekeverjük és állni hagyjuk, hogy a zsemlyék megpuhuljanak.
Majd beleeverjük a lisztet, és a 2 tojást.
Jól össze dolgozzuk ha túllágy, még egy két kanál lisztet adjunk hozzá.
Majd lábosban felteszünk forrni vízet bele mokkás kanál sót fél deci olajat.
S ha forr a vízenk, akkor vízes kézzel kis gombócokat formálunk belőle és a vízbe tesszük őket, 3-percig fözzük maj szűrőkanállal hideg vízbe szedjük ki őket.
Majd mikor mind kifőztük leszürjük és a vízet lecsepegtetjük róla, s 3-literes lábosban 1-dl. olajon átforgatjuk, s még frissen tálaljuk.

Szakács: bildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Rózsa Sándorné 2012 május 29

Tetszik a recept,biztos finom, és ki is próbálom.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.