Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Sütemény étel recept » Zserbó

felvitel dátuma: 2018-11-06 11:30:45       mai nézettség: 1       nézettség: 1164
részletes recept
Hozzávalók 10 személyre:
A tészta hozzávalói:
35 dkg liszt
3/4 csomag élesztőpor
1/2 dl tejföl
5 dkg porcukor
20 dkg vaj
1 tojás
pici só


Töltelék:
25 dkg darált dió
15 dkg porcukor
1 citrom rezselt héja
késhegynyi őrölt fahéj
1 csomag vaníliás cukor
kb. 40 dkg baracklekvár

Csokimáz:
15 dkg kb. 60-70 %-os étcsoki 
7,5 dkg langyos vaj
Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:
A lisztbe belekeverem az élesztőport, a cukrot, s a többi hozzávalót, s jól eldolgozom. 
Ha kell, teszek még hozzá lisztet. 
Ha jól gyúrható lett, akkor három fele osztom. 
Mindhármat 
kinyújtom aránylag egyforma alakúra (kb. 35x25 cm), igyekszem nem túl vastagra nyújtani. 

A tepsit kivajazom, majd kilisztezem, s az első lapot belerakom a tepsibe. 
Ezt megkenem kb. a lekvár felével, majd meghintem a darált dió, porcukor, reszelt citromhéj, őrölt fahéj és 
vaníliás cukor keverékének a felével. 
Ráhelyezem a másik lapot, azt is hasonlóképpen 
kenem és töltöm, majd jöhet a harmadik lap úgy, hogy a széleket is betakarom vele. 
A felső lapot megszurkálom villával, hogy a gőz sütés közben eltávozzon belőle. 
Én csak addig kelesztem, amíg a sütőt 180 C-fokra előmelegítem, kb. 10 perc. 
Az előmelegített sütőben kb. 20-30 percig sütöm a gázsütő 3-as fokozatán, míg a teteje 
egyenletes pirosas-barnás lesz. 
Én félidőben kivettem a tepsit, s megfordítottam, hogy a belső fele kerüljön kívülre. 

Kihülés után a csokoládét és a vajat mikró kis fokozatán felmelegítettem, s rákentem a 
süteményre. 
Hűtőbe rakom, hogy megdermedjen. 
Én általában este megsütöm, ha langyos,
hűtőbe rakom, s másnap reggel rakom rá a csokimázat. 
Utána visszarakom a hűtőbe pár 
órára, s utána szeletelem.
Szakács: Katrin


Film link: http://www.live-natural.hu/blog/172_Zserb%C3%B3.html

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Sajben Ilona 2018 november 07

Finom a zserbó. Mi is nagyon szeretjük.

10/10 Kovács Patrícia 2018 november 09

Egyik nagy kedvencünk a zserbó.

10/10 Dér Ilona 2018 november 11

Egyik kedvencünk. Főleg karácsonykor sütök ilyet.

10/10 Kiss Pálné 2018 november 11

Szeretjük.

10/10 Vozár Jánosné 2018 november 16

Férjem nagyon szereti. Karácsonyra én is megsütöm.

10/10 Kulcsár Nikolett 2018 november 24

Egyik karácsonyi kedvencünk.

10/10 Zahorán Mária 2018 december 11

Ez is nagy kedvencünk. Ezt is megsütöm.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.