Jaj- jaj az egyik kedvenc süteményem. Sajna annyira szeretem, hogy a főtt kaja helyett is szívesebben ettem meg. Nagyon guszta!
35 dkg liszt,
1 tojás,
5dkg cukor,
20 dkg margarin
1 dl tej ,
1 dkg élesztő,
csipet só
Töltelék:1
2 dkg darált dió,
12 dkg por cukor,
saját baracklekvár
Csokimáz:
1 darab tortabevonó(/ vagy '10 dkg-.os)
olaj
Ajánlott fűszerek:http://wwwtoldifuszer.hu
Az élesztőt a tejben egy csipet cukorral felfuttatom,
A liszthez adom a margarint a sót a cukrot a tojást majd az élesztőt és összegyúrom.
Megdarálom a diót majg a cukorral összekavarom.
A tésztát 3 részre osztom majd kinyújtom az elsó lapot, megkenem lekvárral megszórom dióval majd rájön egy ujabb kinyújtott lap, lekvár a dió másik fele majd erre jön a harmadik lap.
Tetejét megszúrkálom majd megütöm,
Gőz fölött megolvasztom a csokit mikor sima öntök bele egy kevés olajat átmelegítem majd a kisült tésztára simítom!
Ha van maradék mikulás csokim azt használom fel!
Most mivel több sütemény is készitek ez csak egy kis adag ha nagy a család lehet dupla adagot is készíteni!
Gáztepsibe raktam látszik a mennyiség!
Fagyastva jól tárolható!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!