Zserbó szaloncukort készítettem, nem aszalt sárgabarackkal, hanem lekvárral és dióval így nem is annyira drága, mivel a lekvár az házilag van otthon.
Hozzávalók: 15 dkg.aszalt sárga barack,15 dkg. darált dió, 2 ek. narancs likör. Nekem nem volt, én pálinkával csináltam. 1 ek, víz, fél teáskanál rum.
A csokihoz: 15 dkg. ét tortabevonó, én Dr. Oetker csoki mázt használtam.
Elkészítés: a barackokat meglocsoljuk az alkohollal,és a vízzel, állni hagyjuk kb. 1 órát. Aprító géppel szétaprítjuk a barackokat,majd a többi hozzávalóval nyújtható tésztát készítünk. Ha kell még teszünk bele vízet. A masszából pici golyókat készítünk, majd dermedni a hűtőbe tesszük, hogy könnyebb legyen a csokizás..
Ha a golyók megdermedtek, kb. fél óra, én a mélyhűtőbe tettem, elöbb dermedt. Felolvasztom a csoki bevonót meleg vízbe tálba öntöm, bele teszem a golyókat. Gyorsan körbe rázom, és fogvályó segítségével kiszdem őket. most jön a jó ötlet, egy darab hungarocellt teszek egy tálcáre, és a fogvályókat bele bököm, így nagyon szépen megköt rajt a csoki.Tálcástól visszatesszük a hűtőbe, míg a csoki megdermed.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!