30 dkg liszt
4 tojás
4 dl tej
1 csipet só
1 evk cukor
1,5 dl szénsavas ásványvíz
10 dkg olvasztott vaj
2,5 dkg élesztő
reszelt citromhéj
A töltelékhez:
25 dkg darált dió
1 nagy üveg sárgabarck lekvár
1 csomag vaníliás cukor
10-15 dkg porcukor (én nem tettem bele, a lekvár elég édes volt)
ízlés szerint rum
10 dkg csoki a tetejére
A palacsinta hozzávalóit robotgéppel csomómentesre kikeverjük. 30 percig pihentetjük. Előkészítjük a diót, ledaráljuk és összekeverjük a cukorral. A lekvárhoz hozzá keverjük a rumot. Ha a tészta túl sűrű lenne akkor egy kis ásványvízzel hígítjuk.
Forró, olajozott serpenyőben elkezdjük kisütni a palacsintákat. Tányárra csúsztatjuk, megkenjük lekvárral és megszórjuk a dióval. Addig ismételjük a rétegezést amíg el nem fogy a palacsinta, a tetejére gőz felett csokit olvasztunk.
*én most nem rétegeztem :)smile hangulatjel
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!