A legfinomabb karácsonyi sutemény, de gyakran sutom év kozben is. Nagyon szép!
50 dkg finom liszt
25 dkg margarin
10 dkg porcukor
2 dkg vaníliás cukor
1 csipet só
1,5 dl tejföl
2,5 dkg élesztő
1 db tojás
A töltelékhez:
40 dkg darált dió
2 citrom reszelt héja
60 dkg barack lekvár
A tetejére:
20 dkg étcsokoládé vagy tortabevonó
2 ek.étolaj
Előkészítés: A tejfölt meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a tojást és elkeverjük. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a sót, porcukrot, vaníliás cukrot és az élesztős tejfölt. Összegyúrjuk a tésztát, majd négy egyenlő részre osztjuk. Letakarva langyos helyen 40-50 percet kelesztjük.
Elkészítés: A cipókból négy lapot nyújtunk a tepsink méretének megfelelően. A lapokat sorban megkenjük a lekvárral, megszórjuk a reszelt citromhéjjal és a darált dióval. Előmelegített sütőben közepes lángon 25-30 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni. A csokit gőz felett felolvasztjuk,elkeverjük az olajjal és bevonjuk vele a sütink tetejét. Tegyük a hűtőbe szeletelés előtt.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A legfinomabb karácsonyi sutemény, de gyakran sutom év kozben is. Nagyon szép!
Nálunk ez a karácsonyi süti én 3 lappal készítem nagyon szép!
Köszönöm!!!
Karácsonykor és Húsvétkor elmaradhatatlan:)
Már rég csináltam, nagyon finom. Gusztusos, az én receptem is hasonló, csak én a csokiöntetnek jobban szeretem a 3ek.kakaópor, 3 ek. cukor, 3 ek.víz és pici vaj keverékét összefőzve leönteni.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!