3dkg élezstő,1,5dl langyos tej,1kkanál cukor,35dkg liszt,1 mokkáskanál sütőpor,20dkg margarin vagy 15dkg zsír,2 ev.kanál cukor,1db tojás.A töltelékhez: 15dkg darált mák,15dkg cukor,citromhéj,16 evőkanál lekvár,5dkg mazsola,1zacskó van,cukor,porcukor a szóráshoz a tetejére.
A langyos cukros tejben elkeverjük az élesztőt és felfuttatjuk langyos helyen,addig a lisztben elmorzsoljuk a zsíradékot,beletesszük a cukrot,a sütőport,a tojást és a felfuttatott élesztőt.Összegyúrjuk,3 db cipót formálunk,egyenként kinyújtjuk egy kb 25x30cm-s tepsibe.Az első lapot befektetjük,rákenünk 8ev.kanál lekvárt,rászórjuk a cukros darált mákot,amit van,cukorral , mazsolával és citromhéjjal izesitettem.Ráfektetjük a második kinyújtott lapot és ugyanúgy megkenjük és megszórjuk a hozzávalókkal,majd a tetejére jön a harmadik lap.1 órát a tepsiben pihen,majd előmelegített sütőben 45 percig 165 fokon sütjük,előtte megszúrkáljuk villával a tetejét.Porcukorral vagy csokival a tetején kináljuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!