Mentettem, sztem egyszerű és finom :)
50 dkg liszt
4 dkg élesztő
4 dkg zsír
kb. 2,5 dl tej
sajt
1 teás kanál só
a kenéshez tojás
4 dkg élesztőt kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
A lisztet a 4 dkg zsírral elmorzsoljuk, majd beletesszük a sót, a felfuttatott élesztőt és langyos tejjel finom, lágy tésztát készítünk. 4 cipót formálunk belőle és fél órát kelesztjük.
Lapos tányér nagyságúra nyújtjuk a cipókat és nyolc részre vágjuk, megkenjük langyos zsírral és feltekerjük őket, Tepsibe rakjuk, tetejüket megkenjük tojással, és ízlés szerint megszórjuk reszelt sajttal, köménymaggal, szezámmaggal.
Megis lehet tölteni sajttal vagy virslivel és utána kell őket felcsavarni.
Jó étvágyat!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!