Hozzávalók:
50 dkg BL 80 liszt, 1 ek cukor, 2 dkg vaj, 3dl tej, 2 dkg élesztő, 1,5 teáskanál só
Elkészítése:
A hozzávalókból rugalmas, hólyagos tésztát dagasztok. Kelesztő tálban duplájára kelesztem. Enyhén lisztezett felületre borítom, majd veknit formázok belőle.
Sütőpapírral bélelt jénaiba teszem a megformázott tésztát és hagyom, hogy ismét jó duplájára keljen. Kb. 1 óra kell neki. Miután megkelt pengével bemetszem, vizet permetezek a sütőzacskóba vagy a jénai tetejébe, majd a 200 fokra előmelegített sütőbe teszem.
50 percig sütöm rácsra teszem hűlni.
A héja frissen, melegen ropogós, de a tej miatt gyorsan elpuhul. A bélzete könnyű, foszlós. Sokáig puha marad.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!