Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Receptek Tupperware edényekben » Zürich-i kenyér

felvitel dátuma: 2013-03-12 19:12:18       mai nézettség: 1       nézettség: 2126
részletes recept
Hozzávalók 5 személyre:

Gyors kovászhoz:

  • 250 gr liszt
  • 6 gr élesztő
  • 195 ml víz

Kenyérhez:

  • Gyors kovász
  • 375 gr liszt
  • 210 ml víz
  • 25 gr vaj
  • 10 gr élesztő
  • 12 gr
  • 1 ek ecet
  • 2 ek burgonyapehely
Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 50 perc

Elkészítés:

Először a gyors kovászt készítjük el, még hozzá a kenyér sütése előtti estén.

Összedolgozzuk a hozzávalókat az 1,5l-es Duplafalú Ablakos Kelesztőbe. Lezárjuk a tetejével és hagyjuk a konyhapulton reggelig kelni.

Másnap reggel a 3l-es Duplafalú Ablakos Kelesztőbe beletesszük a további hozzávalókat, a gyors kovásszal együtt.

Lezárjuk a kelesztőt és hagyjuk kelni kb. 30 percig. Ezután jól átdolgozzuk a tésztánkat. Lezárjuk a tálat, és újra megkelesztjük a kenyértésztánkat. Miután duplájára kelt, kitesszük a konyhapultra vagy a Gyúrólapunkra a megkelt tésztát, és jól átdolgozzuk, hogy a levegő minél jobban kimenjen a tésztából. Ha bent hagyjuk, akkor nagyon lyukacsos lesz a kenyerünk belseje

Ezután a 2 l-es UltraPro Edényünket befújjuk a Penti sütőspray-vel vagy vékonyan, kiolajozzuk.

Beletesszük a jól átdolgozott tésztát és lefedjük az edényt a tetejével, és megint hagyjuk, hogy duplájára megkeljen. Miután megkelt a Konyhai Ollóval 3 helyen bevágjuk. Befújjuk vízzel a kenyeret és 230 fokos sütőben 30 percet sütjük, majd 200 fokra mérsékeljük a sütő hőfokát, és így készre sütjük. Kb. ez még 20 percet vesz igénybe. A tető végig rajta marad az UltraPro Edényen.

Miután megsült a kenyér, rácsra borítjuk, és jól bespricceljük vízzel.

Kb. 45-50 perc múlva szépen szeletelhető a TW Kenyérvágó Késsel

Vigyázat, gyorsan fogy!

Nagyon finom kenyér!

Eredeti recept Limaránál található!

Szakács: Marcsi64


Film link: http://marcsiboszorkanykonyhaja.blogspot.hu/

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.