Tésztához:
Töltelék:
Forgatáshoz:
A tésztához a lisztet a margarinnal összemorzsoljuk, majd a sóval, vaníliás cukorral és a tejföllel rugalmas tésztává összegyúrjuk. Kb. 15 percig pihentetjük.
Kettéosztjuk – könnyebben dolgozhatunk vele –, lisztezett deszkán 1 mm vékonyra nyújtjuk a tésztát. Nagy pogácsaszaggatóval/7 cm átmérőjű pohárral korongokat szaggatunk belőle. Alsó részükre 1 mokkáskanálnyi tölteléket teszünk, feltekerjük, és kifli alakra formázzuk.
Kikent, vagy sütőpapírral bélelt sütőlapra/tepsibe tesszük.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 percig – világosra – sütjük.
A még meleg kifliket vaníliás porcukorba forgatjuk.
Jól záródó dobozban 1-2 hétig remekül eltartható.
Megjegyzés: Tölthető mákkal, dióval, gesztenyével.
(Recept változat)
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!