Nagyon guszta és biztos nagyon finom!
Piskóta tekercshez:
Piskóta krémhez:
Bomba krémhez:
tepsi méret: 20*25 cm
A piskótához a tojás sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Majd a pici sóval habbá vert tojásfehérjét (először keveset a lazításhoz, utána óvatosan beleforgatva a többit).
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a felét, a másik felébe lazán belekeverjük a kakaót, és azt is ráöntjük. (Villával bele lehet kicsit kavarni.) Előmelegített sütőben, 180 fokon 20 percig sütjük.
Még melegen kiborítjuk, és a hosszabbik oldalával (sütőpapírral együtt) feltekerjük. Konyharuhában hagyjuk kihűlni.
A piskóta krémhez a teavajat a porcukorral és a vaníliás pudinggal habosra keverjük. A kihűlt piskóta tekercsre kenjük, feltekerjük és fóliába csomagolva, a hűtőbe tesszük dermedni. – A bomba összeállítása előtt rövid időre a mélyhűtőbe rakjuk, kivéve kb. 1 cm széles szeletekre vágjuk.
A csoki krémhez a tojás sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral és a kakaóval habosra kavarjuk.
Felforrósítjuk a tejet, beletördeljük az étcsokoládét, ha elolvadt a csokoládé, mérsékeljük a hőt. Lassan, kanalanként hozzáadjuk a kakaós masszát. Kevergetve a megáztatott zselatint is, és besűrítjük a krémet. Hideg helyen, langyosra hűtjük.
Felverjük a tejszínt kemény habnak, és óvatosan – hogy ne törjön össze – a kihűlt csokoládé masszához keverjük. Sima, egynemű krémet kell kapnunk.
tál/szűrő mérete: átmérő 20 cm, magasság 10-12 cm
Összeállítás: A tálat (lehet szűrő is) kibélelünk folpackkal. Kirakjuk az oldalát piskóta szeletekkel – belesimítjuk a krém felét, kicsit megütögetjuk a tál/szűrő oldalát, ne maradjon rés. Újabb piskóta sor – krém réteg. Ha marad piskótánk, akkor a tetejére tesszük, ez lesz a bombánk alja.
Tányérral letakarjuk, egy éjszakára (6-8 órára) hűtőbe tesszük.
Másnap tálra borítjuk, levesszük a fóliát. – Díszíteni nem fontos, nagyon finom, mutatós desszert.
II. variáció:
A piskóta tekercshez nem teszünk kakaót (fehér marad). A rövidebb oldalától tekerjük fel, kevesebb szelet lesz, jobban látszik a krém. – A bomba krémjébe teszünk 1 mokkáskanál fahéjat, és csak 10 dkg étcsokoládét.
Megjegyzés:Csoki mániámra átalakított recept. (Forrás: Illeskrisz: http://www.habzsolda.eoldal.hu/fotoalbum/sutemenyek/fahejjas-csokibomba)
Kisebb adagban a http://www.receptlap.hu/recept/csokoladekremes_alagut_4995 - recept hozzávalói alapján (a piskóta tölteléke tetszés szerint).
(Recept variáció)
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!