Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Torta receptek » Csoki bomba - variáció

felvitel dátuma: 2011-03-28 15:57:13       mai nézettség: 1       nézettség: 4062
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

Piskóta tekercshez:  

  • 3 db tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál rétes liszt
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 1 púpos teáskanál keserű kakaó

Piskóta krémhez:

  • 5 dkg teavaj
  • 5 dkg porcukor
  • 1/2 doboz (75 g) Danette vaníliás puding

Bomba krémhez:

  • 5 db tojás sárgája
  • 12 dkg cukor
  • 2 vaníliás cukor
  • 3 evőkanál keserű kakaó
  • 2,5 dl tej
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 20 g Oetker zselatin (2 csomag)
  • 2,5 dl tejszín
  • (normálhoz 1 habfix + 1 vaníliás cukor)
Előkészületi idő: 0 perc

Sütési idő: 20 perc

Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:

tepsi méret: 20*25 cm

A piskótához a tojás sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Majd a pici sóval habbá vert tojásfehérjét (először keveset a lazításhoz, utána óvatosan beleforgatva a többit).
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a felét, a másik felébe lazán belekeverjük a kakaót, és azt is ráöntjük. (Villával bele lehet kicsit kavarni.) Előmelegített sütőben, 180 fokon 20 percig sütjük.
Még melegen kiborítjuk, és a hosszabbik oldalával (sütőpapírral együtt) feltekerjük. Konyharuhában hagyjuk kihűlni.

A piskóta krémhez a teavajat a porcukorral és a vaníliás pudinggal habosra keverjük. A kihűlt piskóta tekercsre kenjük, feltekerjük és fóliába csomagolva, a hűtőbe tesszük dermedni. – A bomba összeállítása előtt rövid időre a mélyhűtőbe rakjuk, kivéve kb. 1 cm széles szeletekre vágjuk.

A csoki krémhez a tojás sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral és a kakaóval habosra kavarjuk.
Felforrósítjuk a tejet, beletördeljük az étcsokoládét, ha elolvadt a csokoládé, mérsékeljük a hőt. Lassan, kanalanként hozzáadjuk a kakaós masszát. Kevergetve a megáztatott zselatint is, és besűrítjük a krémet. Hideg helyen, langyosra hűtjük.
Felverjük a tejszínt kemény habnak, és óvatosanhogy ne törjön össze – a kihűlt csokoládé masszához keverjük. Sima, egynemű krémet kell kapnunk.

tál/szűrő mérete: átmérő 20 cm, magasság 10-12 cm

Összeállítás: A tálat (lehet szűrő is) kibélelünk folpackkal. Kirakjuk az oldalát piskóta szeletekkelbelesimítjuk a krém felét, kicsit megütögetjuk a tál/szűrő oldalát, ne maradjon rés. Újabb piskóta sorkrém réteg. Ha marad piskótánk, akkor a tetejére tesszük, ez lesz a bombánk alja.
Tányérral letakarjuk, egy éjszakára (6-8 órára) hűtőbe tesszük.
Másnap tálra borítjuk, levesszük a fóliát. – Díszíteni nem fontos, nagyon finom, mutatós desszert

II. variáció:
A piskóta tekercshez nem teszünk kakaót (fehér marad). A rövidebb oldalától tekerjük fel, kevesebb szelet lesz, jobban látszik a krém. – A bomba krémjébe teszünk 1 mokkáskanál fahéjat, és csak 10 dkg étcsokoládét.

Megjegyzés:Csoki mániámra átalakított recept. (Forrás: Illeskrisz: http://www.habzsolda.eoldal.hu/fotoalbum/sutemenyek/fahejjas-csokibomba)
Kisebb adagban a http://www.receptlap.hu/recept/csokoladekremes_alagut_4995  - recept hozzávalói alapján (a piskóta tölteléke tetszés szerint).

(Recept variáció)

Szakács: Zia


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Liza 2011 április 14

Nagyon guszta és biztos nagyon finom!

0/10 Zsóka 2012 január 03

Hol jártam én eddig?!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.