Nagyon jó kis recept, mentem is rögtön:-)
300 g mirelit leveles tészta
Krémhez:
Tetejére: porcukor
tepsi/tál méret 17*24 cm
A leveles tésztát szobahőmérsékleten felengedjük.
Kinyújtjuk 36x26 cm méretűre (egyszerre, egy lapban sütjük). Sütőlemezre tesszük, megszurkáljuk, és előmelegített sütőben 200 fokon világos színűre sütjük. Langyosan kettévágjuk méretre (keresztben).
A krémhez a 5 dl vizet a porcukorral felfőzünk. A pudingot a kakaóval 1,5 dl vízben csomómentesre keverjük, beleöntjük a porcukros vízbe, besűrítjük.
Közben a tojásfehérjét pici sóval habbá verjük, a kristálycukrot adagolva hozzá. A forró pudingot lehúzzuk a tűzről, beleforgatjuk a habot, majd kb. 3 percre visszatesszük a tűzre (nem forraljuk), közben simára kavarjuk.
Összeállítás: A tepsit/tálat kibéleljük alufóliával, beletesszük az egyik tésztalapot. A forró pudingot ráöntjük, elsimítjuk.
A másik tésztalapot 3 x 3 = 9 db kockára vágjuk, megszórjuk porcukorral, és a pudingra sorakoztatjuk. Hűlni hagyjuk, majd hűtőbe tesszük.
Tálalás előtt egyenesre igazítjuk, és a kockák mentén szeleteljük.
( Franciakrémes/krémes recept csokoládés változata, „mini” adagban.)
Nagyon jó kis recept, mentem is rögtön:-)
Szuper!Kipróbálom,nagyon jól néz ki!Mentve!Köszi
a rendes krémest szoktam csinálni meg a francia krémest is!!!de ez szuper!!!sőt még csokit reszelni esetleg a krémbe vagy olvasztani sztem az sem rontja el!!gratulálok a recepthez:))
Köszönöm! Valóban lehet csokit tenni a krémbe, akár reszelve, bár olvasztva finomabb. - Sőt, étcsokoládés pudinggal még intenzívebb! - Csak SOS készítés miatt nem került bele. :-)
csoki nélkül is tökéletes volt!!!mivel nyomoztam h ki az a zia és mondták nagy sokára hogy ki vagy!:))hát ide írok hogy nagyszerű a recept:)dupla krémmel csináltam hát finomabb mint a vaníliás:)))van is fent képem róla:))gratulálok hozzá:)
Nagyon köszönöm! Tényleg lehet variálni, a tészta is elbírja a dupla adagot. Örülök, hogy elkészítetted a saját ízlésetek szerint és finom lett. :-)
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!