Ez nagyon tetszik!
Tante Fanny nyújtott rétestészta 200 g
(öt lappal készül, de alulra kettőt téve teljes csomag)
olaj a kenéshez
Epres:
Banános:
Szirup:
Díszítés:
A Tante Fanny nyújtott rétestésztát felhasználás előtt 10 perccel kivesszük a hűtőből.
A sziruphoz a cukrot a vízzel összeforraljuk, beletesszük az aromát (elhagyható).
Teljesen hidegre hűtjük. (Elkészíthető előző nap is.)
A rétestészta lapokból hármat elősütünk: Egyenként olajjal megkenjük, félbe hajtjuk és olajozott sütőlapon 10 perc alatt 180 fokon elősütjük. Még forrón a hideg sziruppal alaposan átitatjuk (kanállal ráöntve, ecsettel egyengetve).
Hagyjuk kicsit száradni, hűlni.
Egy kisebb tálban, az összedarabolt eperhez hozzákeverjük az étkezési keményítőt.
Egy másik tálban a banánt villával összetörjük, párcsepp citromlevet adunk hozzá és szintén elkeverjük az étkezési keményítővel.
A túrót áttörjük, belekeverjük a cukrot, vaníliás cukrot, étkezési keményítőt.
Végül beleforgatjuk a tojásfehérjéből vert kemény habot is. Kétfelé osztva, a már elkészített gyümölcsökhöz keverjük.
Felhasználásig hűtőben tároljuk.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, olajozzuk.
Egy nyers lapot (lehet kettőt az aljára) olajjal megkenünk, félbe hajtjuk, és a tepsibe rakjuk.
A banános túró felét rákenjük, ráterítjük az egyik elősütött lapot.
Erre az epres túró felét kenjük, megint elősütött lap – banános túró – elősütött lap – epres túró.
Most a másik nyers réteslapot olajozzuk, félbe hajtjuk, ez lesz a felső lap (szintén olajozva).
Előmelegített 180-200 fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. Még forrón a tetejére tesszük a maradék szirupot.
Hagyjuk teljesen kihűlni.
A tejszínt kemény habbá verjük és a tészta tetejére simítjuk. (Villával, tortafésűvel mintát rajzolhatunk rá.) Hűtőbe tesszük.
Tálaláskor díszíthetjük eperrel, banánnal, csoki darával stb.
Háromszög (sarok) alakúra vágjuk – 16 db lesz.
Megjegyzés: A tölteléknél a /* jelölés utáni mennyiséggel vastagabb, mutatósabb réteget tudunk készíteni a lapok közé. – Intenzívebb, pikánsabb íze van, ha 3-4 órát hagyjuk állni.
(Saját recept)
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!