Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Desszert / hideg recept ( tálaláskor ) » Epres-banános túrós sarok Tante Fanny tésztából

felvitel dátuma: 2011-05-31 21:53:45       mai nézettség: 1       nézettség: 1962
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:

Tante Fanny nyújtott rétestészta 200 g
(öt lappal készül, de alulra kettőt téve teljes csomag)
olaj a kenéshez

  • Töltelék:
  • 25 dkg túró /*50 dkg
  • 10-15 dkg kristálycukor /*20-25 dkg
  • 1 vaníliás cukor /*2 db
  • 1 tojásfehérje /*2 db
  • 1,5 evőkanál étkezési keményítő /*3 ek.

Epres:

  • 10 dkg eper darabolva /*20 dkg
  • 1 evőkanál étkezési keményítő /*2 ek.

Banános:

  • 1 banán /*2 db
  • kevés citromlé
  • 1 evőkanál étkezési keményítő /*2 ek.

Szirup:

  • 1 dl víz
  • 10 dkg kristálycukor (5 evőkanál)
  • vanília aroma (elhagyható)

Díszítés:

  • 2,5 dl tejszín (normálhoz porcukor, habfix)
  • eper, banán, csoki dara stb.
Előkészületi idő: 25 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

A Tante Fanny nyújtott rétestésztát felhasználás előtt 10 perccel kivesszük a hűtőből.

A sziruphoz a cukrot a vízzel összeforraljuk, beletesszük az aromát (elhagyható). 
Teljesen hidegre hűtjük. (Elkészíthető előző nap is.)
A rétestészta lapokból hármat elősütünk: Egyenként olajjal megkenjük, félbe hajtjuk és olajozott sütőlapon 10 perc alatt 180 fokon elősütjük. Még forrón a hideg sziruppal alaposan átitatjuk (kanállal ráöntve, ecsettel egyengetve).
Hagyjuk kicsit száradni, hűlni.
Egy kisebb tálban, az összedarabolt eperhez hozzákeverjük az étkezési keményítőt.
Egy másik tálban a banánt villával összetörjük, párcsepp citromlevet adunk hozzá és szintén elkeverjük az étkezési keményítővel.
A túrót áttörjük, belekeverjük a cukrot, vaníliás cukrot, étkezési keményítőt.
Végül beleforgatjuk a tojásfehérjéből vert kemény habot is. Kétfelé osztva, a már elkészített gyümölcsökhöz keverjük
Felhasználásig hűtőben tároljuk.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, olajozzuk
Egy nyers lapot (lehet kettőt az aljára) olajjal megkenünk, félbe hajtjuk, és a tepsibe rakjuk.
A banános túró felét rákenjük, ráterítjük az egyik elősütött lapot.
Erre az epres túró felét kenjük, megint elősütött lap – banános túróelősütött lap – epres túró
Most a másik nyers réteslapot olajozzuk, félbe hajtjuk, ez lesz a felső lap (szintén olajozva).
Előmelegített 180-200 fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. Még forrón a tetejére tesszük a maradék szirupot
Hagyjuk teljesen kihűlni.
A tejszínt kemény habbá verjük és a tészta tetejére simítjuk. (Villával, tortafésűvel mintát rajzolhatunk rá.) Hűtőbe tesszük.
Tálaláskor díszíthetjük eperrel, banánnal, csoki darával stb
Háromszög (sarok) alakúra vágjuk – 16 db lesz

Megjegyzés: A tölteléknél a /* jelölés utáni mennyiséggel vastagabb, mutatósabb réteget tudunk készíteni a lapok közé. – Intenzívebb, pikánsabb íze van, ha 3-4 órát hagyjuk állni.

(Saját recept)

Szakács: Zia


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Hani 2011 május 31

Ez nagyon tetszik!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.