Nagyon guszta ez a krémes,ki fogom próbálni,.köszönöm Terike.
Tésztához:
Krémhez:
tepsi méret 22*32 cm – a tészta mérete 20*28/30 cm
A krémhez a margarint kihabosítjuk a porcukorral, majd a túróval, vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal.
Összeállítás: Az egyik megsült lapot tálcára tesszük, megkenjük a túrókrém felével.
Rátesszük a másik lapot, a maradék krémet rátesszük és a harmadik lappal zárjuk.
Egy napig állni hagyjuk (nem kell hűtő, csak letakarni pl. egy másik tepsivel), hogy megpuhuljon.
Másnap a széleit egyenesre vágjuk.
Majd éles késsel, tetszés szerint kockára, rombusz alakúra szeleteljük.
A tetejét megszórjuk porcukorral.
Megjegyzés: A sütőpapíron nyújtáskor a tésztát simítsuk át egy kis liszttel, téglalap alakúra formázzuk, és a közepére tegyük.
Így tudjuk egyenletesen a kívánt formára nyújtani, közben liszttel átsimítjuk a sodrófát, hogy ne ragadjon rá a tészta (a tenyerünkkel a tészta egyenletes vastagságát is ellenőrizhetjük).
A töltelékhez lehet dupla adagot használni, a hozzávalók jelezve. Nagyon finom!
(Nem változtattam az eredeti recepten, csak a tésztába került 1 vaníliás cukor pluszként. Forrás: http://sherpakonyhaja.blogger.hu/2011/09/06/es-a-recept)
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!