Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Süteméy recept ( édes ) recept » Erzsike túrós krémese

felvitel dátuma: 2011-09-17 20:27:03       mai nézettség: 1       nézettség: 2066
részletes recept
Hozzávalók 8 személyre:

Tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1/2 csomag szalalkáli
  • 1 vaníliás cukor

Krémhez:


  • 25 dkg margarin – 50 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor – 50 dkg porcukor
  • 50 dkg túró – 1 kg túró
  • 2 vaníliás cukor – 4 vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja (szárított) – 2 citrom
Előkészületi idő: 0 perc

Sütési idő: 45 perc

Elkészítés:

tepsi méret 22*32 cm – a tészta mérete 20*28/30 cm

  • A tésztához a lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a porcukrot, amibe belekevertük a sütőport, szalalkálit, vaníliás cukrot, és a kicsit felvert tojást.
  • Összegyúrjuk, három részre osztjuk, külön-külön sütjük meg a lapokat, az alábbi szerint:
  • Sütőpapírból egy 22*32 cm méretű lapot vágunk.
  • Az egyik rész tésztát kinyújtjuk rajta 20*28/30 cm méretűre.
  • Sütőpapírral együtt a tepsi hátára tesszük és előmelegített 180-190 fokos sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük (világos színűre).
  • Kivesszük, rácsra/tálcára borítjuk, levesszük a sütőpapírt róla.
  • A második rész tésztát a levett sütőpapíron kinyújtjuk és az előző szerint megsütjük.
  • Rácsra/tálcára tesszük.
  • Majd a harmadik lapot is nyújtjuk, sütjük, rácsra/tálcára tesszük.

A krémhez a margarint kihabosítjuk a porcukorral, majd a túróval, vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal.

Összeállítás: Az egyik megsült lapot tálcára tesszük, megkenjük a túrókrém felével.
Rátesszük a másik lapot, a maradék krémet rátesszük és a harmadik lappal zárjuk.

Egy napig állni hagyjuk (nem kell hűtő, csak letakarni pl. egy másik tepsivel), hogy megpuhuljon.
Másnap a széleit egyenesre vágjuk.
Majd éles késsel, tetszés szerint kockára, rombusz alakúra szeleteljük.
A tetejét megszórjuk porcukorral.

Megjegyzés: A sütőpapíron nyújtáskor a tésztát simítsuk át egy kis liszttel, téglalap alakúra formázzuk, és a közepére tegyük.
Így tudjuk egyenletesen a kívánt formára nyújtani, közben liszttel átsimítjuk a sodrófát, hogy ne ragadjon a tészta (a tenyerünkkel a tészta egyenletes vastagságát is ellenőrizhetjük).


A töltelékhez lehet dupla adagot használni, a hozzávalók jelezve. Nagyon finom!

(Nem változtattam az eredeti recepten, csak a tésztába került 1 vaníliás cukor pluszként. Forrás: http://sherpakonyhaja.blogger.hu/2011/09/06/es-a-recept)

Szakács: Zia


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 csillus 2012 január 08

Nagyon guszta ez a krémes,ki fogom próbálni,.köszönöm Terike.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.