Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Torta receptek » Húsvéti habcsókos torta

felvitel dátuma: 2011-04-26 18:15:48       mai nézettség: 1       nézettség: 2377
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:
  • Tészta:
  • 3 tojás
  • 1 evőkanál víz
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál rétesliszt
  • késhegynyi sütőpor
  • 1 vaníliás cukor
  • pici

Habcsók réteg:

  • 2 tojásfehérje
  • 10 dkg porcukor

Krém:

  • 2,5 dl tejszín
  • 6 dkg porcukor
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 cs. habfix (8 g) - normál tejszínnél 2 cs. (16 g)

Habcsók-tojások:

  • 2 db tojásfehérje
  • 10 dkg porcukor
  • 1-1 1/2 evőkanál meggy lé (tetszés szerinti ételszínező)

Díszítéshez drazsé, cukrok, csokoládé stb.

Előkészületi idő: 0 perc

Sütési idő: 85 perc

Elkészítés:

22 cm átmérőjű tortaforma

A tésztához a tojás sárgákat a cukorral, vízzel, vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. A tojásfehérjét pici sóval habbá verjük (nem túl keményet), és óvatosan belekeverjük a masszába.
Sütőpapírral béleltzsiradékkal megkent, lisztezetttortaformába öntjük és 170 fokra előmelegített sütőben (25 perc) megsütjük (tűpróba). Rácsra tesszük, sütőpapírt lehúzzuk, és kihűlés után lapjában kettévágjuk.

A habcsók réteghez vízgőz felett a tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük. Sütőpapírral (amire előrajzoltuk a torta körméretét) bélelt tepsibe simítjuk. 135 fokra előmelegített sütőben szárítjuk. Időnként a sütő ajtaját kinyitjuk. Kb. 30 perc alatt kész. Rácsra húzzuk a sütőpapírral együtt. Ha kihűlt, óvatosan leszedhető.

A krémhez a jól lehűtött tejszínt (a tálat is tegyük előzőleg hűtőbe) habbá verjük, közben adagoljuk hozzá a porcukorral összeszitált kakaót, amibe belekevertük a habfixet is. A kész krémet felhasználásig hűtőbe tesszük.

A habcsók-tojásokhoz a tojásfehérjéket a porcukorral gőz fölött habbá verjük. A tepsibe sütőpapírt rakunk. A hab feléből – két kanál segítségével – tojás alakú formákat készítünk. A másik felébe óvatosan beleforgatjuk a meggylevet (ételszínezőt), és szintén megformázzuk. Az előmelegített sütőben, 135 fokon, 30 perc alatt megszárítjuk. Papírral együtt rácsra tesszük.

Összeállítás: Az egyik piskóta lapot megkenjük a kakaós krémmel, ráhelyezzük a habcsók réteget. Erre is krém kerül, majd ráhelyezzük a másik piskóta lapot. Erre is egy vékony krém réteg kerül.
A tetejére tesszük a színes habcsók-tojásokat, illetve még díszíthetjük cukorral, csokoládéval stb. Hűtőbe tesszük. Éles késsel jól szeletelhető.

(Saját recept)

Szakács: Zia


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Bónyainé Marika 2012 június 20

Nagyon ügyes vagy,gratulálok a sütidhez!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.