Mutatós!Biztosan finom is.Zia! Felavattad a fagylaltgépet? Feltétlenül elkészítem én is!
Palacsintához:
Töltelék:
Tálaláshoz:
fagylalt, méz (sodó, gyümölcsös öntet, stb.)
tepsi méret 25*35 cm
A palacsinta tésztához a tojást a cukorral, vaníliás cukorral elkeverjük. Hozzáadjuk felváltva a tejet és a liszttel elkevert kókuszreszeléket.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, olajjal vékonyan megkenjük, beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 10-15 perc alatt megsütjük (nem keményre, tűpróba).
Még melegen – mint a piskótát – a rövidebb oldaláról feltekerjük a sütőpapírral, konyharuhával rögzítjük.
A töltelékheza cukrot, a tejet, a vizet lábasban összeolvasztjuk, beletesszük a kakaót, simára keverjük. A tűzről levesszük.
A palacsinta tésztát kitekerjük, rákenjük a kakaós masszát (az oldalaknál 1,5 cm, az alsó végénél 3 cm maradjon szabadon), és visszatekerjük (már csak kívül hagyjuk a sütőpapírt rögzítésnek).
Tálaláskor 1,5-2 cm széles szeleteket vágunk belőle és fagylalttal kínáljuk.
Megjegyzés:Bár a palacsinták meleg desszertek, ebben az összeállításban viszont langyosan, vagy kihűlve élvezhetőbb.
II. variáció: A töltelék kakaóval kevert kristálycukor, csak rászórva a még meleg tésztára. – Mézzel tálalva.
(Saját összeállítás.)
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!