Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Desszert / hideg recept ( tálaláskor ) » Krémes gyors leveles tésztából

felvitel dátuma: 2011-06-10 18:41:39       mai nézettség: 1       nézettség: 3389
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

Tészta:

  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg vaj/margarin
  • 1 tojásfehérje
  • 6 evőkanál víz
  • 1 1/2 evőkanál ecet
  • pici

Krém:

  • 9 dl víz
  • 10 dkg porcukor
  • 3 db vaníliás puding (főzős)
  • 2 vaníliás cukor
  • 4 tojásfehérje
  • 7 dkg kristálycukor
  • pici

Szóráshoz: porcukor

Előkészületi idő: 0 perc

Sütési idő: 20 perc

Főzési idő: 25 perc
Elkészítés:

A tésztához a liszttel elmorzsoljuk a vajat/margarint, majd hozzáadjuk a sót, tojásfehérjét, vizet, ecetet és gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Vékonyra kinyújtjuk a tésztás, hosszanti oldaláról feltekerjük. Négy egyforma részre vágjuk. Egyenként kinyújtjuk, egymásra fektetjük és 20-30 percig a hűtőben pihentetjük.
Pihentetés után a tésztát kétfelé vágjuk, és mindkettőt vékonyra kinyújtjuk – kb. 24*36 cm méretűre. (Kicsit lágy, közben óvatosan lisztezhetünk.) Megszurkáljuk, előmelegített sütőben, 180-200 fokon, sütőlapon/gáz tepsi hátoldalán 8-10 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni. Majd formára igazítjuk, kb. 20*33 cm méretűek lesznek. Az egyik lapot 3x5 = 15 db kockára vágjuk.

A krémhez 8 dl vizet a porcukorral felfőzünk, a vaníliás pudingokat 1 dl vízzel elkeverjük és a cukros vízhez öntjük, a vaníliás cukrot is és kevergetve, simára főzzük.
A tojásfehérjéket pici sóval és a kristálycukorral kemény habbá verjük, a tűzről levett forró pudingba óvatosan belekeverjük. Visszatesszük a tűzre a krémet és kevergetve, még kb. 3 percig főzzük.
Az egészben hagyott, formázott tésztalapot, a méretével azonos, magas falú tepsibe (kapcsos) tesszük és a forró krémet ráöntjük, elsimítjuk. A kockákat egyenként a tetejére helyezzük, megszórjuk porcukorral és hűlni hagyjuk.
Hűvös helyen, hűtőben tároljuk.
Fogyasztás előtt a kockák mentén, éles késsel szeleteljük.

Megjegyzés: Mirelit leveles tésztából is készíthető. – Lehet magasabb krémet készíteni, és hab réteggel is. Krém és hab/máz leírás a „Franciakrémes – 20 db” receptnél.

(Csak recept variáció)

Szakács: Zia


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.