Nagyon guszta!!!
Tésztához:
Szirup:
Krém:
Először a cukorból és vízből szirupot készítünk.
Ha kihűlt hozzákeverjük a vanília aromát. – A szirupnak teljesen ki kell hűlnie!
Felhasználás előtt a Tante Fanny teljes kiőrlésű rétestésztát kivesszük a csomagolásból, és szobahőmérsékleten 10 percig pihentetjük.
A 6 db réteslapból két tészta alapot készítünk (a tészta alap 4 rétegből fog állni):
Sütési méret: 24*36 cm
A krémhez 8 dl vizet a porcukorral felfőzzük. A vaníliás pudingokat az 1 dl tejjel és a vaníliás cukrokkal elkeverjük, hozzáöntjük a cukros vízhez. Szép simára főzzük.
A pici sóval, kristálycukorral felvert tojás fehérjét a még forró (tűzről levett) pudingba, fakanállal óvatosan beleforgatjuk. Visszatesszük a tűzre és kevergetve, még kb. 3 percig, főzzük.
Készítési méret: 22*35 cm
Hideg helyre, hűtőbe tesszük. Tálalás előtt, a tetején kialakított kockák/szeletek mentén, éles késsel felvágjuk.
Megjegyzés:
– Ha magasabb krém réteget szeretnénk, akkor 4 pudingból készítsük (L. http://www.receptlap.hu/recept/franciakremes__20_db_2024 receptnél).
– Elkészíthetjük szirup nélkül is, csak olajjal/vajjal kenve. A réteslap rétegek azonban kicsit „repülősök” lesznek. (Lásd II. kép.)
(Szirup eredeti receptje: http://latsiakonyhaja.blogspot.com/2011/01/gorog-kremes.html )
(Recept változat)
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!