Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Desszert / hideg recept ( tálaláskor ) » Krémes réteslapból Tante Fanny tésztából

felvitel dátuma: 2011-04-17 10:34:13       mai nézettség: 1       nézettség: 7442
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

Tésztához:

Szirup:

  • 20 dkg kristálycukor (2,5 dl)
  • 2 dl víz
  • 1 kávéskanál vanília aroma

Krém:

  • 8 dl víz
  • 1 dl tej
  • 10 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 db vaníliás főzős puding
  • 4 tojás fehérje
  • 7 dkg kristálycukor
  • pici

     
Előkészületi idő: 0 perc

Sütési idő: 20 perc

Főzési idő: 25 perc
Elkészítés:

Először a cukorból és vízből szirupot készítünk.
Ha kihűlt hozzákeverjük a vanília aromát. – A szirupnak teljesen ki kell hűlnie!

Felhasználás előtt a Tante Fanny teljes kiőrlésű rétestésztát kivesszük a csomagolásból, és szobahőmérsékleten 10 percig pihentetjük.

A 6 db réteslapból két tészta alapot készítünk (a tészta alap 4 rétegből fog állni):

Sütési méret:  24*36 cm

  1. A tepsire terítjük az első lapot, a felső 2/3 részét olajjal/vajjal megkenjük és az alsó 1/3 részt ráhajtjuk, megkenjük.
  2. Ráterítjük a második réteslapot úgy, hogy fent legyen a ráhajtandó 1/3 rész. Olajjal/vajjal kenjük és a felső 1/3 részt hajtjuk le és kenjük.
  3. A harmadik lapot középre tesszük, így alul-felül kimarad egy kis rész, amit levágunk, majd olajozzuk/vajazzuk.
  4. Előmelegített sütőben 180 fokon, rózsaszínűre (kb. 10 perc) sütjük, közben 2-3 alkalommal, villával kicsit megszurkáljuk a tésztát. Még forrón ráöntjük a hideg szirup felét. Hagyjuk kihűlni.
  5. A másik 3 db réteslapból is elkészítjük a tészta alapot. (Az első lap sütési ideje alatt összeállíthatjuk.)

A krémhez 8 dl vizet a porcukorral felfőzzük. A vaníliás pudingokat az 1 dl tejjel és a vaníliás cukrokkal elkeverjük, hozzáöntjük a cukros vízhez. Szép simára főzzük.
A pici sóval, kristálycukorral felvert tojás fehérjét a még forró (tűzről levett) pudingba, fakanállal óvatosan beleforgatjuk. Visszatesszük a tűzre és kevergetve, még kb. 3 percig, főzzük.

Készítési méret:  22*35 cm

  1. Az egyik kihűlt réteslap tésztát – a széleket levágva, a fenti méretretepsibe tesszük, kb. 10 cm magasítót „építünk” köréje (állítható magasító, vagy keménypapírból/kartonból). A még forró pudingot ráöntjük, szépen eligazítjuk.
  2. A másik lapot szintén méretezzük és éles késsel (3x5 db=15 db) kockára, vagy szeletekre (30 db), esetleg is-is, mint a képen (20 db) vágjuk. Megszórjuk porcukorral és egyenként a puding tetejére helyezzük (megszórhatjuk a kockákat a ráhelyezés után is).

Hideg helyre, hűtőbe tesszük. Tálalás előtt, a tetején kialakított kockák/szeletek mentén, éles késsel felvágjuk.

Megjegyzés:
– Ha magasabb krém réteget szeretnénk, akkor 4 pudingból készítsük (L. http://www.receptlap.hu/recept/franciakremes__20_db_2024  receptnél).
Elkészíthetjük szirup nélkül is, csak olajjal/vajjal kenve. A réteslap rétegek azonban kicsit „repülősök” lesznek. (Lásd  II.  kép.)

(Szirup eredeti receptjehttp://latsiakonyhaja.blogspot.com/2011/01/gorog-kremes.html )

(Recept változat)

Szakács: Zia


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Gyenge Livia 2011 április 17

Nagyon guszta!!!

0/10 Zia50 2011 április 17

Köszönöm! Nem csak jól néz ki, de a szirupos megoldással nagyon finom íze lett, nem kemény a teteje. Nagyon "eteti" magát.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.