Ezt a hétvégén kipróbálom.Köszi!
Egyes serpenyő:
Kettes serpenyő:
(Ha előkészítünk mindent, a két serpenyővel egyszerrel lehet dolgozni.)
Egyes serpenyő:
Az olajban, a felszeletelt, picit sózott hagymát megpirítjuk. A tetszés szerint feldarabolt csirkemájat rátesszük a hagymára, lepirítjuk. Borssal, pirospaprikával megszórjuk. Hozzáadjuk a zöldborsót, kevés ideig fedővel, majd nélküle készre pároljuk. Letakarjuk.
Kettes serpenyő:
A felcsíkozott mellet az olajban átpirítjuk. A majoránnát és a fokhagyma felét áttörve rátesszük. Összekeverjük és ráöntjük az erőlevest (vagy a langyos vízben feloldott leveskockát). Fedő alatt pároljuk. Ha félig kész, mehet bele a felszeletelt gomba, még fokhagyma, és ha szükséges só. Készre pirítjuk az egészet.
A két serpenyő tartalmát összeöntjük, a maradék fokhagymát rányomjuk (aki szereti erőspaprikát), összepároljuk az egészet. Készen vagyunk.
Körítésnek lehet sült krumpli (kocka, hasáb), de nagyon finom kenyérrel is.
Bármilyen savanyúsággal tálalható.
Megjegyzés: A szaft mennyisége a zsiradék mennyiségétől függ. (Filézett csirkecombbal szaftosabb – pulykahússal is készíthető.)
(Recept variáció)
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!