Egyszerűen gyönyörűek!Gratulálok hozzá!
Kenéshez:
Az átszitált lisztbe fészket készítünk, beletesszük a cukrot, az elmorzsolt élesztőt, ráöntjük a langyos tejet. Kb. 15 perc alatt felfut. A joghurtot, a sót, a tojást összekeverjük, ráöntjük, és összedolgozzuk a tésztát. Közben az olajt is beledolgozzuk. Kétszeresére kelesztjük.
Többféle módon, ízlésünk, hangulatunk szerint formázhatjuk.
I. – Lisztezett munkalapra borítjuk a megkelt tésztát, átgyúrjuk, és 6 részre osztjuk.
3 zsömlét és 3 egyenes „kiflit” formázunk belőlük. (Lásd fázisképet.)
II. – Lisztezett munkalapra borítjuk a megkelt tésztát, átgyúrjuk. Először 2 részre, majd az egyik részt még 3 részre osztjuk.
2 kiflit, 1 zsömlét, és a nagyobbik részből egy „bucit” formázunk. (Lásd fázisképet.)
Tepsibe – sütőpapíros, szilikon lapos – tesszük, duplájára kelesztjük. A felvert tojással megkenjük, megszórhatjuk szezámmaggal.
Előmelegített 180 fokon sütőben 18-20 perc alatt készre sütjük. Rácsra tesszük.
Megjegyzés: Kézi dagasztással készült! – Dupla adagban, és géppel készítve a tej és a tojás mennyisége nem változik! – (Forrás: Hamburger zsömle-Limara.blog)
(Recept variáció, és kisebb adag)
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!