Krémek:
Díszítés:
tepsi méret: 17*24 cm
A tésztához a tojásfehérjéket – pici sóval – a vaníliás cukros kristálycukorral nem túl kemény habbá verjük. Belekeverjük óvatosan a sütőporos lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsi öntjük. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 10 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.
sütemény méret: 14*22 cm - 12 szelet
A tálat/tepsit alufóliával kibéleljük (így könnyebben kiemelhető), és a kihűlt piskótát beletesszük.
A krémekhez a margarint a kristálycukorral habosra kavarjuk.
Az egyik vaníliás pudingot a vaníliás cukorral, a meggybefőtt levével elkészítjük, ha langyosra hűlt, a cukros margarin felével sima krémmé kavarjuk.
Rátesszük egyenletesen a piskótára.
A tejjel, vaníliás cukorral a másik pudingot szintén elkészítjük Mikor langyosra hűlt, a cukros margarin másik felével szintén sima krémet készítünk.
Egyenletesen rásimítjuk a meggyes pudingkrémre.
Hideg helyre tesszük.
1 evőkanál tejszínnel az összetört étcsokoládét – forró vízbe állított tálkában, vagy mikróban – felolvasztjuk.
A tejszínből kemény habot verünk, beleöntjük a felolvasztott étcsokoládét, óvatosan fakanállal, lapáttal, párszor átforgatjuk (csak márványosra).
Rásimítjuk, a tálból/tepsiből időközben kiemelt sütemény tetejére.
Díszíthetjük csokoládé darával, gyümölcszselé figurákkal (a képen szőlő és eper), csokoládé forgáccsal stb.
Finomabb, ha néhány órát állni hagyjuk
Megjegyzés: Eredetileg maradék alapanyag felhasználásának gondolatával indult, és közben húsvéti süteménnyé alakult.
(Saját recept)
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!