Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Húsvéti ételek receptek » Pudingkrémes kocka csokis habbal - 12 szelet

felvitel dátuma: 2011-04-04 14:51:49       mai nézettség: 1       nézettség: 2151
részletes recept
Hozzávalók 1 személyre:
  • Tésztához:
  • 4 tojásfehérje
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 4 evőkanál rétesliszt
  • 1 vaníliás cukor
  • 1/2 sütőpor (7 g)

Krémek:

  • 13 dkg margarin
  • 5 evőkanál kristálycukor
  • 2 vaníliás puding (főzős)
  • 2,5-3 dl meggybefőtt lé
  • 2,5 dl tej
  • 2 vaníliás cukor

Díszítés:

  • 2,5 dl tejszín
  • (porcukor+habfix, ha szükséges)
  • 3 dkg étcsokoládé
  • csokoládé dara
  • gyümölcszselé figurák
Előkészületi idő: 0 perc

Sütési idő: 10 perc

Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:

tepsi méret: 17*24 cm

A tésztához a tojásfehérjéket – pici sóval – a vaníliás cukros kristálycukorral nem túl kemény habbá verjük. Belekeverjük óvatosan a sütőporos lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsi öntjük. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 10 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.

sütemény méret: 14*22 cm      - 12 szelet

A tálat/tepsit alufóliával kibéleljük (így könnyebben kiemelhető), és a kihűlt piskótát beletesszük.
A krémekhez a margarint a kristálycukorral habosra kavarjuk.
Az egyik vaníliás pudingot a vaníliás cukorral, a meggybefőtt levével elkészítjük, ha langyosra hűlt, a cukros margarin felével sima krémmé kavarjuk.
Rátesszük egyenletesen a piskótára.
A tejjel, vaníliás cukorral a másik pudingot szintén elkészítjük Mikor langyosra hűlt, a cukros margarin másik felével szintén sima krémet készítünk.
Egyenletesen rásimítjuk a meggyes pudingkrémre.
Hideg helyre tesszük.

1 evőkanál tejszínnel az összetört étcsokoládét – forró vízbe állított tálkában, vagy mikróban – felolvasztjuk. 
A tejszínből kemény habot verünk, beleöntjük a felolvasztott étcsokoládét, óvatosan fakanállal, lapáttal, párszor átforgatjuk (csak márványosra).
Rásimítjuk, a tálból/tepsiből időközben kiemelt sütemény tetejére.

Díszíthetjük csokoládé darával, gyümölcszselé figurákkal (a képen szőlő és eper), csokoládé forgáccsal stb.
Finomabb, ha néhány órát állni hagyjuk

Megjegyzés: Eredetileg maradék alapanyag felhasználásának gondolatával indult, és közben húsvéti süteménnyé alakult.

(Saját recept)

Szakács: Zia


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.