Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Red Velvet torta

felvitel dátuma: 2018-02-04 18:11:34       mai nézettség: 1       nézettség: 574
részletes recept
Hozzávalók 12 személyre:

1 tortára

  1. A piskótához
  2. 300 g búzaliszt (BL55)
  3. 10 g holland kakaópor
  4. 115 g vaj
  5. 20 dkg porcukor
  6. 1 evőkanál vanília eszencia
  7. 2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
  8. 5 g só
  9. 250 ml író
  10. 4 evőkanál ételfesték - piros
  11. 5 g szódabikarbóna
  12. 5 g ételecet (10%-os)
  13. A krémhez
  14. 250 g mascarpone
  15. 130 g porcukor
  16. 1 evőkanál vanília eszencia
  17. 400 ml habtejszín (30-32%-os)
Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

A liszthez adjuk a kakaóport, alaposan elkeverjük, és átszitáljuk.

A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a porcukrot, tovább keverjük, egyesével hozzáadjuk a tojásokat, ezt is tovább keverjük.

Az íróhoz adjuk a sót, és a színezőt alaposan elkeverjük majd ezt is a vajas masszához öntjük, elkeverjük.
(Ha nem sikerül írót venned, azt írják akkor hétharmad joghurt, egyharmad víz keverékéve

Hozzáadjuk az átszitált kakaós lisztet, és csomómentesre elkeverjük. (helyettesítheted.)

A szódabikarbónát, és az ecetet egy kis tálban elkeverjük (pezsegni fog), majd ezt is a tésztához adjuk, alaposan elkeverjük,

És mehet a vajjal kikent lisztezett tortaformákba. Mivel nekem egy tortaformám van, így a tésztát, hogy tuti egyforma legyen mind a három lap, mérleg segítségével elosztottam, külön kis tálkákban és egymás után sültek meg.

175 C fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük a tortalapokat.
(Egy tortalap sül meg 20 perc alatt, persze ha van 3 forma és befér a sütőbe, akkor a 3 sül meg annyi idő alatt.)
Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült a közepe is.
Ha igen akkor kivesszük rácsra téve hagyjuk kihűlni.

Ha kihűlt elkészítjük a krémet.
A szobahőmérsékletű mascarponét a porcukorral csomómentesre kikeverjük, a tejszínt kemény habbá verjük.
(Csak a jól lehűtött tejszínt lehet felverni!)
Majd több részletben a mascarponéhoz adjuk, elkeverjük.

Ezzel a krémmel összeállítjuk a tortát.
A krémmel a külső részét is bevonjuk.

Végül ahogy szeretnénk, díszítjük.
Én az egyik tortalapnak a tetejét levágtam ezt aprító gépben ledaráltam ez ment a tetejére díszítésképp, de lehet belőle az oldalára is tenni, ha valaki szeretné, én ott csak egy habkártyával körbehúztam.

Alapos hűtés után szeleteljük az elkészült vörös bársony tortát.

Szakács: Ilike


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

9/10 Kiss Andrea 2018 február 05

finom

10/10 Bartalosné Cselovszki Szilvia 2018 március 21

Nagyon gusztusos és étvágygerjesztő.... Ki fogom próbálni!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.