Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Nehéz » Rigó Jancsi torta, nálunk

felvitel dátuma: 2011-05-22 21:46:51       mai nézettség: 1       nézettség: 3857
részletes recept
Hozzávalók 8 személyre:
  • Tésztához: 2 laphoz!
  • 6 db tojás
  • 6 púpos evőkanál cukor (12 dkg)
  • 4 púpos evőkanál sima liszt (8 dkg)
  • 2 púpos evőkanál kakaó (kb. 2 dkg)
  • 2 vaníliás cukor
  • pici só

Krémhez:

  • 7,5 dl tejszín
  • 3 evőkanál kakaó (kb. 2,5-3 dkg)
  • 8 evőkanál porcukor (10-12 dkg)
  • 2 cs. habfix (3 cs. normál tejszínhez)
  • 5 dkg olvasztott étcsokoládé
  • 2 mokkáskanál rumaroma

Máz:

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál olaj

Díszítés:

hab (marcipán, gyümölcs stb. tetszés szerint)

Előkészületi idő: 0 perc

Sütési idő: 20 perc

Főzési idő: 5 perc
Elkészítés:

26 cm átmérőjű torta forma, melyet sütőpapírral bélelünk ki.
1.  Az első laphoz, a 3 tojásfehérjét először lágy   habnak felverjük, a vaníliás cukorral elkevert 3 evőkanál cukrot adagolva hozzá, kemény habbá verjük. Belekeverjük egyenként a 3 tojás sárgáját, egyneműsítjük. A sóval, 1 kanál kakaóval elkevert 4 kanál lisztet beleszitáljuk apránként a masszába és fakanállal óvatosan beleforgatjuk. Beleöntjük a torta formába, elsimítjuk (a közepe ne legyen púpos!).
2. A 190 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük. Sütőpapírral együtt hűlni hagyjuk, majd levesszük róla.
3. A második lapot hasonló módon készítjük el.
4. A krémhez a hideg tejszínt (a tálat előtte tegyük be a hűtőbe) lágy habbá verjük, az olvasztott csokoládéval és a rumaromával csak éppen egy kicsit verünk még a habon, majd beleszitáljuk a kakaós, habfixszes porcukrot, elkeverjük és keményebb, kenhető krémmé verjük.
5. Az egyik tortalapra rátesszük a krémet, egyenletesen rákenjük, magas krémréteget kapunk. Ráhelyezzük a másik lapot. Hűtőbe tesszük.
6. Az étcsokoládét eltördeljük, vízgőz fölött megolvasztjuk (mikróban), belekeverjük az olajt. Rögtön a tortalap tetejére öntjük (kicsit "rücskösre" hagytam).

Hagyjuk a mázat hűtőben megdermedni, és éles késsel bejelöljük rajta a szeleteket. Tálaláskor forró vízbe mártott (szárazra törölt), éles késsel szeleteljük. – 16 szelet lesz.
Díszítés habbal (illetve tetszés szerint). – Legalább 3 óra hűtés szükséges.

Megjegyzés: Ennek a tortának a négyszögletes változatát ajánlom inkább elkészíteni. (Csak kívánságra készítettem így!)
A szögletes változathoz 2 lappal sütve 26*21 cm-es a tepsi mérete . Ugyanekkora, ha a tészta összes hozzávalóit egyszerre sütjük, és lapjában kettévágjuk. – Ha 1 nagy lapként sütjük a tésztát, akkor két egyforma részre vágjuk: 28*38 cm-es a tepsi mérete.

(Recept variáció)

Szakács: Zia


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.