Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Sütemény recept ( sós ) recept » Sajtos, szezámmagos stangli

felvitel dátuma: 2011-02-08 10:23:32       mai nézettség: 1       nézettség: 2135
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

 

  • 50 dkg sima liszt
  • 2 dl tej,
  • 20 dkg vaj/margarin,
  • 1 tojás sárgája,
  • 1 kis pohár tejföl,
  • 2,5 dkg élesztő,
  • 1 kk. cukor,
  • 2 kk. (ízlés szerint)
  • 20 dkg reszelt sajt
  • szezámmag (tetszés szerint)
  • 1 tojásfehérje a kenéshez
Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

(hagyományos, kézi összeállítás)
- A langyos tejbe beletesszük a cukrot, élesztőt és 2 evőkanál lisztet. Felfuttatjuk.
- Az átszitált lisztbe belekeverjük a sót, közepébe mélyedést csinálunk, és beletesszük a tejfölt, a tojás sárgáját és az élesztős tejet. Félkészre összeállítjuk, és beleöntjük részletekben az olvasztott vajat/margarint. Kidolgozzuk, de nem fontos hólyagosnak lennie.
- Fél centiméter vastagra nyújtjuk, meghintjük a sajt és a szezámmag 1/4 részével, majd hajtogatjuk. (Felső harmadot középre, alsó harmadot fölfelé középre, majd balról jobbra és jobbról balra.)
Letakarva 15 percig kelesztjük.
- A 15 perc letelte után újra kinyújtjuk, újra szórjuk sajttal és szezámmaggal, hajtogatjuk, 15 perc pihentetés. Nyújtás - szórás - hajtogatás - pihentetés = összesen háromszor.
- Végül kb. 1 cm vastagra nyújtjuk (fel fog emelkedni).
Tetejét lekenjük tojásfehérjével, meghintjük a maradék sajttal, szezámmaggal. Éles késsel kockákra, vagy hosszúkás stanglikra vágjuk.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, 180 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük.

Megjegyzés: A bemutató képen 1 cm vastag és hosszabb, valamint vékonyabb 2-3 mm vastagra nyújtott kivitel látható. (A puhasága mindenképpen megmarad.)
I. képkicsit rövidebbre vágva, majdnem kocka alak.
II. képsajt nélkül: Sós-szezámmagos párnácskák (a tésztát rombusz alakúra vágjuk).

(Recept variáció - Eredeti recept: Sajtos, tökmagos stangli – ChefViki, köszönöm.)

 


 

Szakács: Zia


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 csoti.henriette 2011 szeptember 06

nagyon jó!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.