Bisztos nagyon finom .
Tésztához:
II. Töltelék:
Tetejére:
A tésztához a száraz hozzávalókat összekeverjük, beleöntjük a langyos tejet, a felvert tojást és a puha vajat is. Rugalmas kalácstésztát dagasztunk (ha kicsit lágyabb, kevés lisztet teszünk hozzá). Letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.
I. – A kelt tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, pogácsa-szaggatóval kiszúrjuk, a közepére kisebb lyukat szúrunk, és sütőpapírral/szilikon lappal bélelt tepsibe rakosgatjuk. – A kis „gömböcöket” is falatkának megsütjük.
II. – A kelt tésztát félujjnyi vastagra nyújtjuk. Egyik felére a cukrozott kakaóból kis kupacokat rakunk. Ráhajtjuk a másik felét a tésztának, és kiszaggatjuk, hogy a kakaós részek a körök közepére essenek. A széleket összecsipkedjük, hogy ne folyjon ki a töltelék. Így tesszük a tepsibe.
Letakarva fél órán át pihentetjük, majd 190 fokon 8-10 perc alatt aranysárgára sütjük.
Porcukorral megszórjuk és frissen fogyasztjuk.
Megjegyzés: Nálunk így natúr szereti a gyerek! – De…
A megsült fánkok tetejét olvasztott vajjal megkenhetjük, és vaníliás cukorral kevert cukorba, vagy fahéjas cukorba forgathatjuk. – Készíthetünk a tetejére vaníliás, illetve csokoládés mázat, de lekvárral stb. is finom.
(Eredeti recept: jadekonyha , Kifőztük 2011/1.)
(Recept variáció)
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!