Tészta:
Tetejére:
A tésztához a liszttel elmorzsoljuk a vajat/margarint, majd hozzáadjuk a sót, tojásfehérjét, vizet, ecetet és gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Vékonyra kinyújtjuk a tésztás, hosszanti oldaláról feltekerjük. Négy egyforma részre vágjuk. Egyenként kinyújtjuk, egymásra fektetjük és 20-30 percig a hűtőben pihentetjük.
Pihentetés után 1-1,5 cm vastagra nyújtjuk. Tetejét megkenjük a felvert, sós tojás sárgájával, megszórjuk szezámmaggal.
Derelyevágóval/éles késsel csíkokat, majd tetszőleges hosszúságú darabokat vágunk. Kétszer tekerünk rajta és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzés: Ha vastagabbra nyújtjuk a tésztát, „haraphatóbb” lesz, ha vékonyabbra /rúdnak/, ropogósabb lesz (sütési idő kevesebb). – Megszórhatjuk sajttal, köménnyel, stb.
(Tészta nem saját)
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!