Szeretjük, különösen friss fejessaláta dukál hozzá!
(a mennyiség a személyek számától függ)
A szokásos módon galuska tésztát készítünk.
Egy fazékban vizet forralunk, sót és egy kis olajt adunk hozzá. Beleszaggatjuk a tésztát. Amikor feljönnek, még pár perc és leszűrjük.
Közben egy serpenyőben olajt forrósítunk, bele a kolbászt, átpörgetjük és rászedjük a galuskákat. Átforgatjuk, kicsit pirítjuk, majd a felvert tojást is ráöntjük. Készre sütjük.
Tálalhatjuk salátával, céklával, bármilyen savanyúval.
II. Zöldséges változat
Hozzávalók még: zöldborsó, metélőhagyma, fehérbors, ezeket tesszük először a serpenyőbe, majd a kolbászt. A továbbiakban az előzőek szerint folytatjuk.
III. Sajtos változat – Tálaláskor tehetünk még rá reszelt sajtot is.
Megjegyzés:
Készíthetjük „hamis galuskával” is. (Ez nagyon régi megoldás.) – Ez 2/3 rész liszt, 1/3 rész búzadara, kicsit több só, (borsot is lehet), és víz. Amíg a víz felforr, addig hagyjuk állni a masszát.
(Saját recept)
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!